Virtuální představení LDO

Školní rok 2021/22

Ani školní rok 2021/22 nás neušetřil restrikcí vedoucí k nemožnosti vánočního představení v běžném formátu, s diváky. Ale premiéry (a bylo jich 5!) v prvním pololetí přesto byly, odehrány před kamerou a mikrofony, živě přenášené přímo do domovů našich diváků.

Záznam z živého vysílání pohádky Tři pekařky

 

Školní rok 2020/21

Ve školním roce 2020/21 jsme se více soustředili na cvičení, hry, playmaking a strukturované drama, než na práci inscenační. Přesto nějaké inscenace online vznikly. Kromě děl zařazených do Vánočního a Absolventského koncertu je to:

Rozhlasová hudebně-dramatická koláž z textů Jana Wericha a Jiřího Voskovce, PROSIT 2058!

Dramatická četba doprovázející ukázky dlouhodobé tematické práce žáků Keramiky Jinak Základní umělecké školy Kralupy nad Vltavou vzniklé převážně v době distanční výuky ve školním roce 2020/2021.

Ukázky z “individuálek” – přednes a hlasová příprava

Školní rok 2019/20

LDO on Air! V průběhu mimořádných opatření byla většina plánovaných inscenací na počátku přípravy. Vrhli jsme se do práce a pokusili se nastalou situaci využít: přetvořili jsme inscenace v rozhlasové hry, které se živě vysílaly na našem Youtube kanále. Záznamy je ale možné si poslechnout stále.

Záznamy živých rozhlasových inscenací:

Šmakulanda, Mobill a Jak se píše pohádka
O jednu libru a Jadwiga
Ahoj, já jsem Lucka – doporučeno od 12 let (záznam i s průvodním slovem)
Případ Daneb (záznam i s průvodním slovem)

Nahrané rozhlasové inscenace:

Já to doufejme ňák zmáknu
Prapodivný dialog
Pásmo Kryl

Okno do zdi

Mimo výše uvedeného jsme také započali s vysíláním vlastního podcastu, Okno do zdi. I jednotlivé díly tohoto pořadu je možné stále shlédnout.